LAIHDUTTAMISEN AIKAA 12.1.2017

Joulun ja uuden vuoden jälkeinen aika on monelle laihduttamisen aikaa. Jokin kumma rajapyykki on vuoden vaihtumisessa, se laukaisee laihduttamisen tarpeen.

Eikös sitä sanota, että ei ole väliä mitä joulun ja uuden vuoden välissä syö, vaan paljon tärkeämpää on, mitä uuden vuoden ja joulun välissä syö 🙂
Tammikuu kuitenkin koittaa niin monet monet meistä tutkii mitä suuhunsa laittaa ja paljonko mitäkin ainesosaa löytyy. Lisätään liikuntaa, vähennetään kaloreita, hikoillaan ja kärsitään lihaskivuista yms.

Kuulostaako tututulta?

Mikäli tarvitset lisäproteiinia laihduttamisen tueksi, niin riisiproteiini on siihen paras.

Tutkimuksen mukaan riisiproteiini voi muokata triglyseridi aineenvaihduntaa. (Tsekkaa: triglyseridit) Tutkimuksessa annettiin riisiproteiinia rotille. Riisiproteiinia saaneet rotat keräsivät painoa 17-19 % hitaammin kuin kaseiinia saaneet rotat. Lisäksi riisiproteiinia saaneilla rotilla oli 12 tai 15% vähemmän rasvaa kuin kaseiiniryhmän rotilla.

Riisiproteiini aktivoi lipaasi entsyymejä ja näin ollen rasva-aineen vaihdunta vilkastuu (Lipaasi entsyymi). Lipaasi entsyymit hajoittavat rasvoja verestä, sallien näin lihasten ja elinten imeä vapaat rasvahapot ja polttaa ne energiaksi.

Riisiproteiini rajoittaa myös FAS-entsyymiä jota rasvasolut käyttävät varastoimaan energiaa rasvan muodossa. Mitä hitaammin FAS-entsyymi toimii sitä enemmän keholla on aikaa polttaa rasvahappoja ja glukoosia.

Riisiproteiiniryhmässä olevat rotat tulivat terveemmiksi; niiden huonon kolesterolin ja triglyseridien konsentraatiot alenivat ja rasva-aineenvaihdunnan parantuminen johti alentumiseen kehon painossa ja rasvan määrässä (Linkki tutkimukseen).

Kannattaa nähdä vaivaa valitessa riisiproteiinia, niissä on eroja

  • Tutustu tuotetietoihin, ravintoarvoihin sekä aminohappokoostumukseen.
  • Kiinnitä huomioita erityisesti aminohappokoostumukseen, löytyykö kaikki 9 välttämätöntä aminohappoa
  • Biofermentoidusta idätetystä tummasta kokojyväriisistä valmistetusta riisiproteiinista löytyy paras aminohappokoostumus
  • Suosi riisiproteiineja joiden tuotantoprosessissa ei ole käytetty kemikaaleja, esim hexaania
  • Tärkeää, että tuotantoprosessissa ei ole käytetty korkeita lämpötiloja, “raaka” laatu
  • Varmista ettei tuotteessa ole keinotekoisia makeutusaineita, eivät ole terveellisiä

 

BeGreen Finland tarjoaa blogin lukijoille -20 % alennuksen (1 alennus/tilaaja) riisiproteiinituotteille (maustamaton, suklaa ja vanilja) helmikuun loppuun 2017 saakka. Tilauksessa käytä koodia: blogi1 (Tarjous ei kuitenkaan koske alennustuotteita).

Turvalliset, puhtaat, vegaanit riisiproteiinit löytyy verkkokaupasta: Tästä pääset verkkokauppaan

Samassa veneessä ollaan…..laihtua pitäs 😮

Tsemppiä kaikille ja toivon että pääsette omiin tavotteisiin

Marko 🙂