Etusivu/Aminohapot/Sitrulliinimalaatti

Sitrulliinimalaatti

23,95  17,96  sis. ALV

Varasto loppu

Sitrulliinimalaatti

Lisää voimaa ja energiaa harjoitteluun! Sitrulliinimalaatin käytön pääasiallinen etu on siinä, että se vaikuttaa ylirasitusta ja väsymistä vastaan. Sitrulliinimalaatin muita erityispiirteitä ovat:

  • tehoaine lisää ATP-synteesiä jopa 34 % urheilun aikana
  • harjoittelun jälkeinen keratiini-resynteesi voi kasvaa jopa 20 %
  • Sitrulliini tunnetaan arginiini-prekursorina ja se muuttuu kehossa arginiiniksi

Lisäravinteena käytettävä sitrulliinimalaatti hidastaa liiallista laktaatin muodostumista, mikä parantaa urheilusuoritusta merkittävästi. Molemmilla tehoaineilla, eli sitrulliinilla ja malaatilla (sitrulliinimalaatin yhteydessä) tai malaattihapolla, on yksinään nautittuna useita myönteisiä ominaisuuksia, jotka hidastavat ylikuormitusta urheilun aikana.

Sisältö: L-sitrulliini-D, L-malaatti 2:1 (josta sitrulliinia 63,6 %), L-askorbiinihappo (josta C-vitamiinia 100 %) e 250g

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): sitrmal Osasto:

Kuvaus

Sitrulliinimalaatti

Aminohapot ovat välttämättömiä kehon tärkeimpien toimintojen moitteettoman toiminnan kannalta. Elämä ei ole mahdollista ilman aminohappoja. Ne ovat elintärkeiden elinten rakenneosia, ne säätelevät aineenvaihduntaa ja niitä tarvitaan lihasten kasvattamiseen. Aminohappoja on ns. proteinogeenisia aminohappoja (20) ja ei-proteinogeenisia aminohappoja (yli 250), joita esiintyy etenkin kasveissa ja sienissä.

Ei-proteinogeeniset aminohapot eivät osallistu kehossa proteiinien muodostamiseen. Tähän ryhmään kuulu sitrulliini. Näitä aminohappoja (Citrullus vulgaris) on suuri määrä vesimelonin kuoressa, mistä tulee myös sen nimitys. Vesimelonin lisäksi sitrulliinia on paljon valkosipulissa ja sipuleissa. Urheilukäyttöön tarkoitetuissa ravintolisissä sitrulliinia käytetään yhdessä malaatin kanssa (malaattihappoa saadaan omenoista).

Sitrulliinimalaatin käyttö ja vaikutus urheilussa

Sitrulliinimalaatin toimintatapa on laaja-alainen. Tämä tehoaine edistää terveyttä, sillä se ehkäisee keuhkoverenpainetautia ja vähentää sirppisoluanemiaa ja arterioskleroosia. Lisäksi aminohappoyhdisteillä on myönteinen vaikutus urheiluun. Sitrulliinilla ja sitrulliinimalaatilla on yksi erittäin tärkeä ominaisuus: Se osallistuu myrkyllisen ammoniakin (NH3) poistamiseen kehosta. Ammoniakki on jäteaine, jota kertyy elimistöön intensiivisessä harjoittelussa, mikä heikentää elimistön toimintaa. Seurauksena on kyseisten lihasten happamoituminen, mikä voi aiheuttaa ylikuormitusta.

Lisäravinteena käytettävä sitrulliinimalaatti hidastaa liiallista laktaatin muodostumista, mikä parantaa urheilusuoritusta merkittävästi. Molemmilla tehoaineilla, eli sitrulliinilla ja malaatilla (sitrulliinimalaatin yhteydessä) tai malaattihapolla, on yksinään nautittuna useita myönteisiä ominaisuuksia, jotka hidastavat ylikuormitusta urheilun aikana. Niiden yhdistelmä on kuitenkin liian heikko lisätehon antaja.

Lisää voimaa ja energiaa harjoitteluun

Sitrulliinimalaatin käytön pääasiallinen etu on siinä, että se vaikuttaa ylirasitusta ja väsymistä vastaan. Sitrulliinimalaatin muita erityispiirteitä ovat:

  • tehoaine lisää ATP-synteesiä jopa 34 % urheilun aikana
  • harjoittelun jälkeinen keratiini-resynteesi voi kasvaa jopa 20 %
  • Sitrulliini tunnetaan arginiini-prekursorina ja se muuttuu kehossa arginiiniksi

Tällä ominaisuudella on sama vaikutus kuin lisäravinteena nautittavan arginiinin käytöllä: Sitrulliinimalaatti edistää typpioksidisynteesiä, mikä tehostaa lihasten voimaa ja parantaa anabolista ravintoaineiden saantia. Sitrulliinimalaatin käytön tärkein etu on se, että se parantaa suorituskykyä merkittävästi ja tehostaa samalla palautumista harjoittelun jälkeen. Sitrulliinimalaatin käyttö voi vähentää lihaskipua jopa 40 % harjoittelun jälkeen. Se on mahdollista, koska sitrulliinimalaatin käyttö edistää ammoniakin (NH3) poistamista kehosta.

Ruoansulatuskanavassa on yleensä suuri määrä ammoniakkia, mikä johtuu pääasiassa ruokavaliosta. Urheilijat syövät yleensä enemmän proteiinia kuin vähemmän liikkuvat ihmiset. Se lisää NH3:n muodostusta kehossa. Ammoniakki aiheuttaa pääasiassa solujen tuhoutumista. Korkea ammoniakkipitoisuus kasvattaa virusinfektion riskiä ja edistää syöpäsolujen kasvamista ja lisääntymistä. Tämän vuoksi NH3:n tehokkaammasta poistamisesta ei ole etua pelkästään urheilijoille, vaan se on tärkeää myös yleisen terveyden kannalta.

Sitrulliinimalaatista on hyötyä muillekin kuin kehonrakentajille ja voimailulajien harrastajille

Sitrulliinimalaatin myönteisistä vaikutuksista on hyötyä myös muille urheilijoille – ei pelkästään kehonrakentajille. Voimailulajien harrastajien lisäksi myös kestävyyslajien harrastajat suoriutuvat paremmin suuremmasta harjoittelumäärästä sitrulliinimalaatin käytön ansiosta. Tämä koskee sekä anaerobisia että aerobisia urheilulajeja, kuten murtomaahiihtoa ja pyöräilyä.

Sitrulliinimalaatin sivuvaikutukset ja oikea annostelu

Tähän mennessä sitrulliinimalaatin käytössä ei ole havaittu mitään mainittavia sivuvaikutuksia. Ainoa tiedossa oleva sivuvaikutus on vatsavaivat, joita ilmenee kuitenkin vasta, jos sitrulliinimalaatti nautitaan yli kahdeksan grammaa. Tärkeää: Henkilöiden, joilla on sydämeen tai verenkiertoon liittyviä sairauksia, sekä henkilöiden, jotka käyttävät verenohennuslääkitystä, on oltava varovaisia sitrulliinimalaatin käytössä. Käytöstä kannattaa keskustella oman lääkärin kanssa ennen tuotteen käytön aloittamista. Suosittelemme ottamaan noin kolme grammaa sitrulliinimalaattia kaksi kertaa päivässä tyhjään vatsaan. Optimaalisin tapa on ottaa ensimmäinen annos sitrulliinimalaattia 30–60 minuuttia ennen harjoittelua ja toinen annos heti harjoittelun jälkeen.

 

Tuotenimi: L-sitrulliinimalaatti + C-vitamiini

Ravintoarvot:

Ravintoarvot Per 100 g Per 5 g

(päivän annos)

Energia 364 KJ/87 Kcal 18,3 kJ/4,4 Kcal
Rasva < 0,1 g < 0,1 g
– josta tyydyttyneitä rasvahappoja < 0,1 g < 0,01 g
Hiilihydraatit < 0,1 g < 0,1 g
– josta sokereita < 0,1 g < 0,01 g
Ravintokuitu < 0,1 g < 0,1 g
Proteiini 64 g (sitrulliini) 3,2 g
Suola < 0,1 g < 0,01 g

 

Lisätiedot

  Per 5 g

(päivän annos)

% ravintoaineiden saannin vertailuarvosta*
L-sitrulliini  3,1 g **
C-vitamiini   250 mg 312

*Prosenttia suositeltavasta päivittäisestä ravintomäärästä EU-asetuksen N:o 1169/2011 mukaisesti.
** Ravintoaineiden viitearvoja ei saatavana.

Luonnontuotteille yleiset vaihtelut vaikuttavat kaikkiin tietoihin.

Ainesosat: L-sitrulliini-D, L-malaatti 2:1 (josta sitrulliinia 63,6 %), L-askorbiinihappo (josta C-vitamiinia 100 %) e 250g

Valmistus: Sekoita 5 g tuotetta (1 annostelulusikallinen) ja 250 ml vettä

Nimellinen tuotemäärä: 250 g

Käyttösuositus: 1 annos (5 g) päivässä

Alkuperämaa: Saksa

Myyntinimike: Ravintolisä, joka sisältää sitrulliinimalaattia ja C-vitamiinia

Säilytys: Säilytä viileässä, kuivassa ja valolta suojattuna.

 

Ohjeita:

Ravintolisät eivät korvaa tasapainoista ja monipuolista ravintoa ja terveellisiä elämäntapoja.

Suositeltuja päivittäisiä annoksia ei saa ylittää. Säilytä pienten lasten ulottumattomissa!

Lisätiedot

Paino 0.25 kg

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Sitrulliinimalaatti”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *